Wat is een leuke traktatie voor kinderen?

Dag lieve blogger,

Dagdagelijks mag ik zorg dragen voor peuters en kleuters in een school, meestal gaat er geen week voorbij dat er een kindje jarig is. Hierdoor zie ik veel en weet ik met welke traktatie je kan scoren zowel bij de jarige, de juffen, meesters als voor de vriendjes van de klas of kinderopvang.

De grootste tip is dat een kind geen enkel belang hecht dat de traktaties in een bepaald thema zijn, bijvoorbeeld, Cars, Peppa Pig, Paw patrol, Barbie, en zo verder. Wat ik totaal niet slecht bedoel naar jullie als mama of papa, maar voor de jarige is dat geen must! Ik zie persoonlijk veel dingen in thema, bijvoorbeeld cup cakes met een laagje botercrème op en een eetbaar papier op met een Peppa pig. Heel mooi, maar voor de kinderen is dit te mooi om op te eten. Jullie gaan dit niet geloven maar hoe eet een kind zo een cup cake op: ze doen het papiertje van de cake er af, draaien de cake om en beginnen er aan te eten. Er zijn altijd kindjes die dit graag eten, maar de meerderheid lust dit niet. Dat vind ik eerst en vooral zonde van de centjes maar ook voor de jarige is dat echt niet zo fijn. 

Waar kan je mee scoren als traktatie?

-Cup cakes: basis met niets op

-Zandkoekjes, havermoutkoekjes

-Een stuk fruit, eventueel versieren als een diertje 

-Zachte wafeltjes

-Een gewone cake die de juf of meester in plakjes snijdt en de jarige mag uitdelen

-Vanaf eerste leerjaar worden meestal apart verpakte traktaties meegegeven per vriendje, dan mag dit mee om er thuis van te genieten.

In de klas zorgen de juffen of meesters altijd voor een zeer leuke dag voor de jarige! Met toeters, bellen, ballonen, kaarsje uitblazen, mogen héél wat opdrachten doen op hun dagje die anders nooit mag. Dit samen met een lekkere eenvoudige traktatie waar iedereen van smult is de kers op de taart! 

Geloof mij, echt super om dat te zien, zeker dat ze niet spelen met het eten omdat ze het niet lekker vinden. 

Ik help je hier graag mee op weg of ik maak ook deze traktaties om jou als ouder hier in te ontzorgen, neem gerust een kijkje op ons aanbod hier in mijn webshop.

Liefs Twiggy van Altijd Feest.

 

 

 

Blog

RSS
collega's cup cakes feest hartjeswafels havermoutkoekjes popcorn snoep traktaties verjaardag

Wat is leuk om te trakteren aan collega's?

Twiggy De Lange Twiggy De Lange

Op zoek naar een leuke traktatie om je collega's te verrassen? We hebben een aantal heerlijke opties voor je! Voor de snoep liefhebbers kun je...